El programa electoral de Compromís dedica més espai a retraure la gestió realitzada per l’equip de govern que a exposar propostes concretes. Sorprén en llegir-ho, la crítica que realitza a la política econòmica i d’ocupació realitzada per l’equip de govern durant els últims anys. Concretament diu “que en els darreres legislatures no s’haja estat suficientment àgil en la diversificació del teixit econòmic. S’han perdut uns anys molt valuosos”. A Vilafranca, a causa del treball realitzat, s’han creat en els últims anys al voltant de 90 llocs de treball gràcies a la construcció dels parcs eòlics, la posada en marxa de la residència de la tercera edat, els estudis de batxiller, les instal·lacions esportives municipals, el suport al sector turístic, la construcció del polígon industrial, el suport als emprenedors, els plans d’ocupació, etc. Creiem que és difícil trobar en tota la província un municipi de l’interior que haja creat més infraestructures i serveis que ara generen ocupació com ha ocorregut a Vilafranca.

Compromís Vilafranca hauria d’explicar que va ser de l’anunci realitzat pel seu candidat Francesc Monfort al novembre de 2015, després de la visita del Conseller d’Economia Sostenible Rafael Climent a Vilafranca, de l’activació d’un pla dotat amb 3 milions d’euros per a la reactivació i consolidació industrial de la comarca dels Ports. Un pla que havia de realitzar inversions en els sectors econòmics i productius de la zona, amb l’objectiu de donar vigor a l’activitat econòmica.

Resulta curiós que la candidatura de Compromís exigisca tant a l’equip de govern de Vilafranca que gestiona un Ajuntament amb moltes competències i poc pressupost, i no el faça amb la Conselleria d’Economia Sostenible, que és la que realment té la competència i els recursos per a diversificar l’economia de zones despoblades com la nostra. Estem segurs que eixos tres milions d’euros hagueren ajudat a millorar la situació actual, la llàstima és que mai van arribar.