• Les candidates al Congrés i al Senat per Castelló Susana Ros, Ana Edo i Mari Carmen Aguilella expliquen les propostes socialistes en aquest àmbit en els municipis de Viver i Vilafranca
  • “Les dones són l’eix vertebrador de la cohesió social i són indispensables per a lluitar contra el despoblament”, assegura Ros

El PSPV-PSOE de la província de Castelló confirma el seu compromís amb les dones que viuen i desenvolupen la seua activitat personal, professional i laboral en l’àmbit rural. La candidata al Congrés, Susana Ros, ha explicat en un acte commemoratiu del Dia Internacional de la Dona Rural, celebrat en Viver, que “tenim un ferm compromís amb estes dones, que són l’eix vertebrador de la cohesió social i són indispensables per a lluitar contra el despoblament. En el seu moment, el govern socialista va crear un alt comissariat per a abordar l’emergència del repte demogràfic i anem a continuar amb aquestes polítiques després del 10 de novembre, quan un govern socialista puga portar a terme les solucions que necessita el país”.

Ros ha estat acompanyada a l’acte per Nieves Simón, alcaldessa de Viver, i Belén Romero, vicesecretària comarcal del PSPV en l’Alt Palància. Al mateix temps, en Vilafranca, la candidata al Senat, Ana Belén Edo, i la candidata al Congrés, Mari Carmen Aguilella, junt a l’alcaldessa de la localitat, Silvia Colom, han tractat el mateix tema “posant en evidència que el PSPV és un partit que té al seu ADN la vertebració del territori i la preocupació per totes les comarques, especialment, aquelles com les de l’interior que afronten en aquestos moments un repte tan gran com la lluita contra el despoblament. Pensem que és l’hora d’afrontar aquesta situació amb responsabilitat i no deixar passar més oportunitats perquè, ara mateix, canviant l’orientació d’eixes línies i actuacions de les administracions i institucions públiques, és reversible”, indica Edo.

Les representants socialistes han argumentat que el PSOE proposa diverses iniciatives per tal de millorar la vida de les dones d’aquestes zones rurals i han posat exemples concrets com la millora del transport públic i de les comunicacions; l’increment de la qualitat de les telecomunicacions i del servei d’internet; la recuperació de serveis públics com l’escola, el metge, les entitats bancàries o la seguretat ciutadana; el desenvolupament d’una llei de titularitat compartida per tal de reconéixer els drets de les dones al sector agrari i la seua protecció a la Seguretat Social; el recolzament a l’emprenedoria i la reducció de carregues fiscals i administratives o la promoció amb Fons Europeus d’aquestes activitats. “Tot açò s’ha de portar a terme dintre d’una estratègia nacional que faça que les dones s’empoderen, permetent la innovació i la digitalització i facilitant un sector agroalimentari modern, rendible i sostenible. El PSOE és l’únic partit que pot garantir que es complisquen estos objectius degut a la seua implantació a tot el territori”, conclou Susana Ros.