-El PSPV de Vilafranca recorda que Compromís no va acudir a la visita a les obres del pou de Llargueres II i que el seu grup polític forma part del govern del Botànic que està impulsant les obres

L’alcaldessa de Vilafranca , Silvia Colom, ha manifestat que “l’equip de Govern de l’Ajuntament de Vilafranca format pel PSPV-PSOE, no ha parat de treballar durant tot el mes per a tractar de solucionar els problemes de terbolesa que presenta l’aigua a Vilafranca. Ho estem fent amb l’empresa gestora del proveïment, Facsa, tècnics de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i amb la Direcció General d’Aigua”.

Els problemes de terbolesa s’han originat arran de les obres realitzades del pou Llargueres II, que proveirà a Vilafranca i Benassal. Silvia Colom ha agraït a la Generalitat Valenciana que haja declarat com a urgent una inversió de 486.129,38 euros per a realitzar aquesta obra i així incrementar el cabal que eixirà del pou Llargueres II. D’aquesta manera s’aconseguirà extraure de 35 a 40 litres per segon, un 60% més que en l’actualitat, així es garantirà per al futur el proveïment de Vilafranca i Benassal. Atesa la urgència en la necessitat de resoldre els problemes d’aigua va ser la pròpia Conselleria d’Agricultura qui va decidir iniciar les obres a l’agost.

L’alcaldessa ha demanat disculpes als veïns que s’han vist afectats pels problemes de terbolesa en l’aigua. No obstant això, ha lamentat “l’actitud de Compromís en el municipi que en lloc d’informar-se es dedica a emetre notes de premsa i escrits amb l’única finalitat d’obtindre rèdit polític i guanyar protagonisme. Els veïns de Vilafranca han de saber que cap representant del partit va acudir a la visita que el Director General d’Aigua, Manuel Aldeguer, va realitzar al pou el 5 d’agost. Si que va acudir el representant del Partit Popular en el municipi que coneixedor de les circumstàncies que comporta l’obra, no s’ha dedicat a fer política amb un tema tan sensible”. Des del PSPV-PSOE de Vilafranca han indicat que “en Compromís Vilafranca també haurien de recordar que el govern valencià és un govern en el qual hi ha tres partits polítics que actuen units i amb responsabilitat i el partit al qual representen els regidors de Vilafranca forma part d’aqueix govern. No està de més recordar als regidors de Vilafranca que al capdavant de la Conselleria d’Agricultura està el grup polític Compromís. A ningú ens agrada trobar-nos amb aquests problemes per això estem intentant resoldre’ls, els veïns han de saber que no pararem fins a donar amb la solució definitiva”.

L’alcaldessa de Vilafranca ha destacat la implicació de tots els que estan treballant per a resoldre la situació i ha agraït les seues hores i el seu compromís alhora que ha reiterat les disculpes als veïns.